Tässä etnisemmät lihapullat Leväsen gheton tyyliin. Kiitokset Mikalle.

Libanonilaiset lihapullat

Ainekset:
400 g lampaan jauhelihaa / nautapossua
pikkasen pekonia
1 kananmuna
2 rkl pinjansiemeniä
2 valkosipulinkynttä murskattuna / tai rajusti enemmän
1 tlk kanelia
1 tlk kardemummaa
2 tl jeeraa aka (juustokuminaa)
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen 
 
1. Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla pannulla suolan kera
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin tai aina parempi mitä pitempään. 
3. Pyörittele taikinasta pyöryköitä ja paista kuumalla pannulla oliiviöljyssä TAI uunissa 175 / 15-20 min., riippuen vähän pullien koosta. 
4. Tarjoile couscousin / persilja-pottumuusin ja jugurttikastikkeen kera.

Jugurttikastike 

Ainekset:
1 prk Bulgarian jugurttia
1 valkosipulinkynsi murskattuna
pala kurkkua
(tomaattia, josta on poistettu kuori ja siemenet)
suolaa ja mustapippuria 
 
1. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet. 
2. Poista kurkusta kuoret ja pilko kurkku pieneksi sipellökseksi. 
3. (sama juttu tomaatille, jos sitä haluaa laittaa) 
4. Lisää kurkkusilppu, valkosipuli, ripaus suolaa ja mustapippuria jugurttiin ja sekoita. 
5. Tarjoa libanonilaisten lihapullien kera.