Tätä reseptiä tuli kokeiltua (polkkapossun blogista napattu, hieman modattu):

Ainekset:
oliiviöljyä
5 siivua pekonia pieniksi leikattuina
1 sipuli pieneksi pilkottuna
sokeria
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
2 porkkanaa pieneksi kuutioituna
1 varsiselleri pieneksi kuutioituna
400 g nautajauhelihaa
tomaattipyreetä
1 prk tomaattimurskaa
4 anjovisfilettä pieniksi huitaistuina
2½ dl maitoa
2½ dl kuivaa valkoviiniä
tuoretta basilikaa
3 dl lihalientä
muskottipähkinää
suolaa
pippuria
parmesaanijuustoa

1. Paista pekonipalat pannulla. Lisää suolaa ja pieni ripaus sokeria. Lisää sipuli ja anna hieman jopa karamelisoitua, mutta vain siis hieman. Antaa mukavaa makua kastikkeelle.
2. Lisää porkkana ja varsiselleri ja paistele sen aikaa, että ne alkavat hieman pehmetä. Lisää myös valkosipuli.
3. Lisää pannulle jauheliha ja paistele sitä hetken aikaa. Ruskista liha ihan kevyesti ja mausta se suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
4. Lisää tomaattipyree ja paistele sitä hetki.
5. Lisää desi maitoa ja anna sen kiehua niin kauan, että lähes kaikki neste on haihtunut pannulta pois.
6. Lisää valkoviini ja tomaattimurska. Lisää anjovikset. Lisää myös kourallinen basilikasilppua.
7. Lisää lihaliemi ja sekoita kastiketta kunnolla.
8. Anna kastikkeen poreilla hiljalleen vähintään puolitoista tuntia. Saa poreilla vaikka kolmekin tuntia. Tarkista aina välillä, ettei neste ole loppunut ja jos on lisää nestettä.
9. Nyt kastikkeen pitäisi olla kohtalaisen paksua. Lisää siihen loput maidosta ja sekoita kunnolla.
10. Syö, parmesaania annoksen päälle maun mukaan.

Tämähän on yksi variaatio perinteisestä Ragusta. Ragu-kastikkeen ominaispiirre on tuo maito, jota kastikkeeseen lurautetaan. Tässä erikoisuutena myös anjovis, jota laitoin pari siivua. Tämäkin on aivan hel-ve-tin hyvää...

Tästä meinasin tehdä vielä muunnelman, jossa käytän jauhelihan sijaan kokonaista, erittäin kypsää paistia josta revin haarukalla lihasoiroja kastikkeeseen. Yhdessä ohjeessa törmäsin myös siihen, että makua oli haettu parilla tähtianiksella.