Tässä herkullinen ja koko perheen hyväksynnän saanut herkku, jota rakas vaimoni on kehitellyt. Kuudelle hengelle puolitoista kertaa ja neljälle hengelle alla olevan mukaan.
 
Ainekset lettutaikinaan
1l maitoa
4 munaa
1dl oliiviöljyä
4dl vehnäjauhoja
2tl suolaa
 
Ainekset jauhelihakastikkeeseen
Voita paistamiseen
2 isoa kynttä valkosipulia
400g naudan jauhelihaa
2rkl vehnäjauhoja
3dl vettä
5 isoa palaa aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
0,5 pakettia koskenlaskijajuustoa
Suolaa
Valkopippuria
Indian Spice Mix -mausteseosta
 
Lisäksi hyvää juustoa gratinointiin. Emmental lienee se yleisin ja helpoin valinta. Lähin juustokauppias osaa suositella voimakkaita ja hyviä juustoja gratinointiin.
 
1. Sekoita lettutaikina-ainekset keskenään ja vatkaa kuohkeaksi.
2. Turvota taikinaa puolisen tuntia
3. Paista (voilla) n. 20cm läpimittaisia lettuja
4. Hienonna valkosipulit ja irroita maut voissa kuumalla paistinpannulla
5. Lisää liha ja ruskista
6. Lisää vehnäjauhot ja vesi. Anna porista kotvasen.
7. Lisää aurinkokuivattu tomaatti ja anna kastikkeen pulpahdella hetken
8. Lisää mausteet. Indian Spice Mix -mausteseosta maun ja kokemuksen mukaan
9. Anna kastikkeen porista kokoon. Tarkoitus on saada kastikkeesta paksua ja kermaista
10. Viimeistele kastike sekoittamalla koskenlaskija joukkoon.
11. Ota lettu. Levitä letun reunalle runsas soiro kastiketta ja rullaa letusta kreppi.
12. Lado letut vierekkäin uunivuokaan ja raasta juustoa koko komeuden päälle.
13. Laita uuniin n. 100 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.