Yksi liharuokasuosikeistani: kreikkalainen stifado
 
Ainekset:
 
1 kilo lihaa kuutioituna noin tuumakertaatuumaksi
500 g pieniä shalottisipuleita, kuorittuna
1 iso sipuli kuutioituna
1 iso tomaatti kuutioituna
2 rkl tomaattipyrettä
muskottia uskalluksen mukaan
1 kanelitanko
2 laakerinlehteä
n. 5 kokonaista neilikkaa
5 valkosipulin kynttä hienoksi pilkottuna
1 kasvisliemikuutio pari oksaa rosmariinia
1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1 lasillinen punaviiniä (ja toinen kokille)
suolaa ja pippuria myllystä

1. Ruskista lihakuutiot umpeen paistinpannussa tai kattilassa
2. Lisää oliiviöljy ja tavallinen sipuli ja valkosipuli. Keittele sipulit pehmeäksi.
3. Lisää viini ja viinietikka. Keittele nyt jo hieman miedommalla lämmöllä viitisen minuuttia
4. Lisää muskotti, kanelitanko, laakerinlehdet, rosmariini, kasvisliemikuutio ja kunnon tujaus pippuria. Keitä kunnes ainekset sekoittuvat kunnolla. Mausta suolalla.
5. Lisää pilkotut tomaatit ja tomaattipyre. Keitä taas kunnes ainekset sekoittuvat kunnolla.
6. Lisää n. litra vettä, että ainekset peittyvät. Kattilaan kansi päälle ja miedolla lämmöllä antaa porista tunnin.
7. Valmistele em. tunnin aikana shalottisipulit. Kuullota oliiviöljyssä ja pehmentele, älä kuitenkaan polta pintaa.
8. Valuta ekstraöljy sipuleista ja lisää ne muihin aineksiin. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä muutamakin tunti. Jos meinaa kuivua, lisää hieman vettä. Kastikkeen pitäisi olla rikkaan täyteläistä lopuksi.