Tämä resepti on varastettu Jamie Oliverilta, mutta määrät modattu vastaamaan omia tottumuksia. Tämä on ns.simppeli versio ilman kananmunan käsittelyä.

Kostutus reseptissä appelsiini-limoncello-nesteellä, mutta variaatioita teemastahan löytyy kaffesta konjakkiin.

  • 2 appelsiinia
  • 3/4 dl limoncello
  • 100 g savoiaardikeksejä
  • 250 g mascarpone
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1 sitruuna
  • 1 vaniljatanko tai 1 tl vanilja-aromia
  • 150 g vadelmia
  • 100 g tummaa tai vaaleaa suklaata

Puristellaan appelsiinit astiaan ja lorautetaan limoncello päälle. Sekoitetaan hyvin ja maistetaan että alkoholia on mukana siten että hieman maistuu, muttei dominoi. 

Itse käyttämäni astia on 20 x 25 cm mitoiltaan ja täytän sen yhdellä kerroksella keksejä. Keksit ohuempi puoli astiaan, jolloin saadaan hieman paksumpi kerros. Kuitenkin laitetaan astian pohjalle neste lillumaan ennen keksejä, jolloin neste imeytyy altapäin ja mascarponemassa pääsee vaikuttamaan keksien päältä.

Mascarpone laitetaan astiaan ja notkistetaan maidolla. Lisätään tomusokeri ja vanilja. Tämän jälkeen puolikkaan sitruuna mehu. Lopuksi raastetaan sitruunankuori seokseen ja sekoitetaan hyvin.

Lisätään mascarponemassa tasaiseksi kerrokseksi keksien päälle. Raastetaan suklaata kerros massan päälle ja koristellaan vadelmilla.

Astia jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi ja eikun herkuttelemaan.