Ainekset

  • 400g punaisia linssejä
  • 2 rkl kurkumaa
  • 2 könttiä voita
  • 2 rkl kuminansiemeniä
  • 1 hienoksi pilkottu sipuli
  • 2-3 valkosipulin kynttä hienoksi pilkottuna
  • 1-2 tuoretta vihreää chiliä (säilötyt miedot käy myös)

 

  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • peukalon kokoinen köntti inkivääriä raastettuna
  • 2-3 tomaattia hienoksi pilkottuna
  •  

Laita linssit isoon kattilaan tai paistinpannuun siten että linssien päälle jää vettä reilusti. Kiehauta ja kuori vaahdot pois. Anna hautua pienellä lämmöllä.

Paahda kuminan siemeniä pienessä pannussa keskilämmöllä kunnes tuoksu alkaa irrota siemenistä 2-4 minuuttia) Laita siemenet jäähtymään.

Laita tömäys voita paistinpannulle ja kuullota ensin sipuli, sitten valkosipuli, chili, inkivääri ja tomaatit. Lisää kumina ja garam masala sekä korianteri. Laita sivuun kunnes linssit ovat pehmenneet.

Linssien pitäisi muistuttaa koostumukseltaan puuroa. Lisää tarvittaessa vettä jos pääsee liian kiinteäksi. Sekoitan joukkoon sipulitomaattisekoitus.

Maista ja säädä makuja sopiviksi. Tarjoa joko tuoreen korianterin kera tai vaikkapa riisin ja kasvisten kanssa.