Ainekset:
pohja
100 g kasvirasvaa esim. sininen keiju 70%
1 dl sokeria
2 rkl omenasosetta, esim. Bonne
4 dl gluteenitonta kaurajauhoa tai 3dl gluteenitonta jauhoa
1 muna (jätä pois jos haluat munattoman version)
1 tl leivinjauhetta
täyte 1 rkl maizenaa tai perunajauhoja 5 dl mustikoita pakasteesta tai tuoreita
2 rkl sokeria
muruseos
25 g kasvirasvaa
½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta kaurajauhoa tai 0.5 dl gluteenitonta jauhoa
muutama rkl vaniljasokeria
Ota erilliseen astiaan jauhot ja sekoita niihin leivinjauhe.
Sekoita toisessa astiassa rasva ja sokeri sähkövatmaimella vatkaimen kanssa, lisää omenasose ja jauhot
Levitä taikina kasvirasvalla voidellun vuoan pohjalle.
Sekoita pakastemustikoihin sokeri ja perunajauho/maizena. Levitä seos taikinan pinnalle.
Tee muruseos kasvirasvasta, sokerista ja jauhoista. Mukaan oman maun mukaan vaniljasokeria. Ripottele muruseos mustikoiden pinnalle.
Paista piirakkaa puoli tuntia 200 asteessa uunin keskiosassa.
Voi tarjota sellaisenaan tai jäätelön kanssa.
Kommentit