Tämä on annos johon ihastuin Thaimaassa. Perusevästä. Resepti on varastettu #Samruai -ravintolalta (https://www.facebook.com/thaisamruai/posts/2640525789500105). Kehittelen siitä omanlaiseni ja kirjaan muutokset tähän.

Ainekset:

3 rkl öljyä
400g kanaa
2 kananmunaa
kaksi "sormenväliä" liuotettuja riisinuudeleita
2,5 dl kanalientä
1 rkl tamarind kastiketta
2 rkl sweet soy -kastiketta
2 rkl soijakastiketta
2 rkl osterikastiketta
2 rkl sokeria
n. 1,5 dl kaalia
n. 1,5 dl porkkanaa
valmiin annoksen mausteet:
limelohkot
maapähkinärouhe
chilirouhe

Esivalmistelut:
Laita riisinuudelit likoamaan kylmään veteen ainakin tunniksi (voi hyvin olla yönkin yli liuotuksessa). Valmista kanaliemi. Pilko kana. Viipaloi kaali ja porkkana ohuiksi viipaleiksi. Lohko lime.

Valmistus:
1. Laita pannulle öljyä ja kuumenna kuumaksi
2. Lisää kana pannulle ja paista melkein kypsäksi asti.
3. Tee pannulle tilaa ja lisää kananmuna. Paista kanamuna kypsäksi koko ajan sekoittaen. Kun kananmuna on kypsää, sekoita kana ja kananmuna sekaisin.
4. Lisää pannulle nuudelit, kanaliemi, tamarind kastike, soijakastikkeet, osterikastike ja sokeri, ja jatka paistamista niin että nuudelit ovat kypsiä (maista etteivät ole kovia sisältä)
5. Lisää joukkoon suikaloidut kaali ja porkkana ja sekoita ne nuudeleiden joukkoon
6. Mausta nuudeliannoksesi pähkinärouheella, chilirouheella ja limellä makusi mukaa