Tämäkin resepti on varastettu Jamie Oliverilta, mutta määrät modattu vastaamaan omia tottumuksia.

  • 500g tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
  • 2 tölkkiä tomaatteja
  • 3-4 kynttä valkosipulia
  • Iso puntti basilikaa
  • 400g vaaleaa leipää
  • Vettä
  • Suolaa, mustapippuria
  • Hyvää oliiviöljyä

Kalttaa tomaatit. Pilko valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Basilikasta käytetään sekä lehdet, että varret. Lehdet ja varret silpuksi omiin kasoihinsa.

Laita uuni lämpenemään 150-180 asteeseen. Uuninkestävään astiaan pilkotaan kaltatut tomaatit, 1-2 kynttä valkosipulia, noin kolmannes basilikan lehdistä sekä iso loraus oliiviöljyä. Viimeistele suolalla ja pippurilla ja sekoita. Sekoitelmaa paahdetaan uunissa 20 minuuttia.

Sillä aikaa kun tuoreet tomaatit paahtuvat uunissa, voidaan aloittaa toinen linja liedellä. Ota iso paistinpannu ja sinne kunnon loraus oliiviöljyä. Oliiviöljyyn pehmenemään pilkotut basilikanvarret sekä loput valkosipilista. Pehmennellään noin minuutti ja sitten tölkkitomaatit sekaan. Mukaan myös yksi tölkillinen vettä. Antaa hautua 15 minuuttia.

Pilko leipä baut peukalon kokoisiksi palasiksi ja laitan pannulle tomaatien sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Nyt loput basilikat mukaan ja sekoita. Hauduta kymmenisen minuuttia.

Nyt uunissa olevat tomaatit pitäisi olla paahtuneet tarpeeksi. Kaada ja raasta kaikki uunipannulta paistinpannulle. Sekoita huolellisesti seos. Lopputuloksen pitäisi olla puuromaista tavaraa, jossa maistuu voimakkaasti tomaatti ja basilika. Voi joutua säätämään paksuutta leivällä tai vedellä.

Viimeistellään ateria sekoittamalla kunnon loraus oliiviöljyä sekaan. Tarjoillaan basilikasilppua päällä.