Ainekset

1l vettä
Kasvisfondia
Kasvisliemikuutio
200 g punajuurikuutioita
2 dl arborio risottoriisiä
oliiviöljyä
Par salottisipulia
1 iso valkosipulinkynsi
0.5 dl valkoviiniä
2 dl parmesaaniraastetta
mustapippuria
Vuohenjuustoa
Rucolaa

Tee kasvisliemi, eli lämmitä litra vettä kattilassa ja sekoita joukkoon loraus kasvisfondia (itse käytin fondikuutioita) ja kasvisliemikuutio.  Kiehauta ja laita syrjään. 
Kuori ja kuutioi punajuuret noin puoli senttiä kanttiinsa kuutioiksi. Laita uunivuokaan loraus oliiviöljyä ja sekoittele punajuurikuutiot öljyyn. Uuni 200 asteeseen ja paahda kunnes ovat kypsiä.
Kaada astiaan loraus kasvislientä ja punajuurikuutiot. Soseuta sauvasekottimella tasaiseksi.

Kuutioi sipuli ja puserra valkosipuli mössöks. Kuullota pannulla oliiviöljyssä pehmeäksi, mutta älä käristä.
Lisää riisi ja ja jatka paistamista. Varo lämpötilaa, ettei riisi pala. Kun riisin reunat alkavat olla läpikuultavia, lisää kasvislientä niin, että riisit peittyvät.
Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt, jatka kasvisliemen lisäämistä samalla tavalla kunnes riisi on kypsää. Sekoita seosta puulastalla että tärkkelys saa kyytiä.

Tässä vaiheessa toinen pannu tulille ja paista vuohenjuustosta kiekkoja siten, että juusto saa molemmilla puolilla kauniin paistopinnan.

Kun risotto alkaa olla loppusuoralla, lisää soseutettu punajuuri. Sekoita ja lisää kasvislientä että risotto on sopivan juoksevassa muodossa.
Viimein asia on listä raastettu parmesaani ja maustaa suolalla ja pippurilla. Valmiin risoton koostumuksen tulisi olla niin löysää, että se ei annostellessa keoksi.
Annos kootaan lautaselle siten, että pari kauhallista risottoa lautaselle (itse käytän keittolautasta risottoon), jonka päälle asetetaan pari nököä paistettua vuohenjuustoa.
Ripotellaan päälle parmesanraastetta ja reilusti rucolaa.